Anique

"Ik hou ervan om wetenschappelijke inzichten te combineren met alternatieve geneeswijzen."

Mijn naam is Anique Zwinenberg, MSc. Oorspronkelijk kom ik uit Zutphen; inmiddels woon ik samen met mijn gezin in Son en Breugel. Mijn gezin bestaat uit mijn partner, drie dochters en een lief engeltje Senn. 

Voorheen leefde ik als Verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper voornamelijk vanuit mijn hoofd en was ik alleen gericht op de reguliere gezondheidszorg. Ik voelde niet wat mijn lichaam me allemaal duidelijk wilde maken en spirituele ervaringen vond ik vooral spannend. Dat was toen...

Door de rouw om ons lieve engeltje en andere gebeurtenissen, heb ik verschillende manieren gezocht om te leren omgaan met verdriet, verwachtingen van anderen, mijn perfectionisme, faalangst en zo nog wat thema's. Ik vond het fascinerend hoeveel baat ik had bij lichaamsgerichte therapieën. Ik zat immers al veel in mijn hoofd en gesprekken brachten me niet altijd verder. Ik leerde wat mijn hart en mijn lichaam te vertellen hadden en een wereld ging voor me open!

Hierdoor ben ik me verder gaan ontwikkelen en kwam ik in aanraking met Holistische therapie. Doordat verbinding met hoofd, lichaam, hart en ziel centraal staat, er op 5 niveaus gekeken wordt en er veel methoden zijn die ingezet kunnen worden, voelde dit zó compleet. Met de reguliere gezondheidszorg in mijn rugzak, verwelkom ik het holistisch werken!

 

Visie

In mijn beleving leven we in onze westerse maatschappij voornamelijk vanuit ons hoofd, staan we continu "aan" en luisteren we onvoldoende naar wat ons hart en lichaam proberen te vertellen.

Ik geloof dat wanneer we wel naar ons lichaam, hart en ziel luisteren, er veel gezondheidsproblemen verminderen of verdwijnen. Ik zie een aandoening, klacht of ziekte vaak als een boodschapper van een achterliggende oorzaak. Door de achterliggende oorzaak te onderzoeken en te behandelen, wat confronterend kan zijn, kan de klacht verminderen of verdwijnen.

 

Missie

Het is mijn missie om meer balans bij mensen in het leven terug te brengen, door enerzijds een gedeelte van de behandeling "uit" te kunnen staan in volledige ontspanning, zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Anderzijds de oorzaak van de klacht actief te behandelen.

Ik gun iedereen een sterke verbinding met zijn/haar lichaam, hart en ziel om te kunnen luisteren naar wat zij te vertellen hebben. Onze gedachten kunnen dominant zijn, maar ons lichaam vertelt altijd de waarheid!

Anique Zwinenberg, MSc.