Over mij

"Anique is echt een super fijn mens en heeft als Holistisch therapeut heel veel kennis en kunde in huis, maar wat me vooral aanspreekt is haar puurheid."

Mijn naam is Anique Zwinenberg, ik ben 37 jaar oud. Samen met mijn partner heb ik 3 dochters en 1 zoontje in het licht. 

Voordat ik kinderen kreeg werkte ik als docent HBO-Verpleegkunde en als onderzoeker bij een lectoraat, vanuit mijn achtergrond als Verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper. Ik leefde vanuit mijn hoofd, van hoe ik dacht dat ik hoorde te leven en volgens de mogelijke verwachtingen van anderen. Ik vertelde mezelf dat ik heel zinvol werk deed (dat is het ook), maar het was niet mijn pad en ik voelde me onvervuld.

Toen ik zwanger werd van ons eerste kindje was ik "on top of the world" gelukkig! Toen het met de 20 weken echo helemaal mis bleek te zijn, stortte mijn wereld en alles waar ik in geloofde in. Redelijk snel mocht ik weer zwanger worden, ditmaal van een prachtige en gezonde dochter. Fysiek verliep de zwangerschap goed, mentaal en emotioneel had ik het heel zwaar: "wat als..." zat continu in mijn hoofd en ik durfde me niet goed te hechten. Ik dacht steeds: "Als ze gezond geboren wordt, dan komt het goed en ga ik genieten". Maar toen ze er eenmaal was, had ik ineens een echt mensje om voor te zorgen en werden mijn angsten nog groter, ik sliep slecht en voelde ik me uitgeput en somber. Rustig aan ging het steeds beter met me en na één jaar werd ik weer zwanger van een andere prachtige dochter! Deze zwangerschap verliep op alle fronten prettig en na de geboorte zat ik op een roze wolk!

Toen ik na mijn verlof weer aan het werk ging, voelde ik me moe, opgejaagd en onvervuld. Dit was het niet echt meer, maar wat wel?

In gedachten liet ik mijn diploma's helemaal los en stelde mezelf de vraag: Wat als ik helemaal opnieuw mocht beginnen, waar word ik dan het meest blij van? Midden op een wit vel schreef ik het woord: "Verbinding" en zo ontstond een web aan woorden die mij richting gaven. 

De opleiding tot Holistisch Therapeut bracht me terug bij mezelf en ik startte al snel mijn praktijk ZennCare. Want in verbinding komen met jezelf en zelfliefde vergroten wilde ik doorgeven! Dit is het mooiste cadeau wat jij jezelf kunt geven! En dat neem je voor de rest van je leven mee! Ik startte mijn 1 op 1 ZennZijn traject en dat liep van begin af aan goed en de resultaten maakten (en nog steeds) me dankbaar! Ik merkte dat ongeveer de helft van mijn klanten een vrouwelijke ondernemer was en ik ze hielp ze met het volgen van hun hart, ook als dat spannend was, wanneer er lastige keuzes bij kwamen kijken en wanneer er blokkades waren om echt stappen te zetten. 

Een onderdeel van Holistische Therapie is systemisch werk en ik merkte dat daar zoveel te halen viel, dat ik een vervolgopleiding begon: Familieopstellingen onder begeleiding van Elmer Hendrix bij IVSW. Vlak voordat ik aan deze opleiding begon werd ik zwanger van onze 3e dochter. Tijdens deze opleiding is er intern in mij zoveel in beweging gebracht, ook dat is een cadeau voor het leven!

Ik ben begonnen met de "familie-opstellingsdagen" en ook tijdens deze dagen merkte ik dat er veel vrouwelijke ondernemers op afkwamen met thema's als: wel stappen willen zetten, maar zichzelf steeds klein houden of saboteren. Niet in hun grootsheid durfden te stappen, niet hun hart durfden te volgen, moeite hebben met geld te vragen voor hun waarde, etc. 

Tijdens de laatste opleidingsdag bij IVSW mocht ik een opstelling begeleiden in een groep van 30 coaches/therapeuten en wat er gebeurde was magisch! Wil je het precies weten dan kun je mijn podcast luisteren: ZennCare - Anique Zwinenberg, MSc. #67 Mijn quantum leap in bewustzijn. De woorden die door me heen stroomden waren: "Add more light, add more light add more light"

 

En dat is wat ik nu doe: in verbinding met met mezelf, de aarde en de bron, in mijn licht staan om het licht in vrouwelijke ondernemers aan te wakkeren, op te stoken, te vergroten! Let's shine our brightest light!

Voor jezelf om zo jouw mooiste leven te leven, voor de ander die op jou zit te wachten wanneer jij in jouw kracht staat, voor de aarde om onze energiefrequentie te verhogen.

 

Wil je meer weten?

Onder aanbod kun je een 1 op 1 traject, een groepstraject en losse dagen/dagdelen vinden.

 

Dank je wel voor jouw aandacht en het lezen!

Liefs,

Anique