Methoden

"Door de zachte energie van Anique en het vertrouwen dat ze me gaf,

brokkelde mijn muurtje af en kon ik bij mijn emoties komen."

De trajecten bestaan uit verschillende soorten sessies; elke sessie is uniek. Hieronder staat een opsomming om een indruk te geven. Deze lijst is niet uitputtend, ik blijf me graag ontwikkelen. De trajecten worden persoonlijk samengesteld op basis van jouw behoeften en jouw achtergrond. Er is geen one size fits all.

 

Methoden

 • Reiki en energetisch werk: hierbij lig jij met je kleren aan op een behandeltafel en pas ik verschillende handposities toe van hoofd tot teen, waarbij ik gebruik maak van universele energie. Ook magnetiseer ik tijdens een reiki behandeling. Reiki is erg ontspannend en bevordert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.
 • Klankschaalmassage: het geluid van de klankschaal werkt diep ontspannend en helpt de hoeveelheid aan gedachten tot rust te laten komen, dichterbij je emoties te komen en de signalen van je lichaam beter te voelen. De trillingen kunnen ervoor zorgen dat opgeslagen ervaringen, in de vorm van blokkades (ook energetische), in het lichaam loskomen. Nadien pas ik vaak reiki toe en rond ik af met een koshi.
 • (Familie)opstellingen: helpen bij het zichtbaar maken van onzichtbare patronen, deze letterlijk zien werkt helend en je kunt ze gemakkelijker doorbreken. Zo kun je keuzes maken op basis van jouw eigen vrije wil.
 • Emotional Freedom Techniques (EFT): EFT kun je zien als een combinatie van EMDR en acupressuur, hoewel het wat milder wordt ervaren dan EMDR. Desalniettemin is er veel wetenschappelijk bewijs dat het zeer effectief is bij somberheid en angststoornissen, maar kan ook ingezet worden voor klachten op alle holistische niveaus.
 • Sedonamethode: de sedonamethode is een heel doeltreffende methode om los te laten van dat wat jou belemmerd.
 • Kristallen en edelstenen kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van een behandeling. Zoals je wellicht weet bestaat alles uit moleculen, atomen en energie. En heeft alles een eigen trilling/energiefrequentie, zo ook kristallen en edelstenen. Deze kunnen, afhankelijk van kristal of edelsteen, voor veel uiteenlopende klachten of vragen ingezet worden.
 • Schaalwandelen: wat zou je graag willen, waar verlang je naar? Zelfwaardering? Rust? Verbinding? Wat maakt dat jij je nu niet zo voelt? Ervaar schaalwandelen, ervaar de blokkades die jou hiervan weerhouden en ik help je deze los te laten. Aan het einde van de sessie voel jij je zoals je verlangde!
 • Visualisaties: zorgen niet alleen voor diepe ontspanning, je kunt in contact komen met je onderbewustzijn, innerlijk kind helen, spanningen laten wegvloeien, je energie beter vasthouden en je fitter gaan voelen.
 • Coaching: naast de verschillende behandeltechnieken komen coachgesprekken voor. Meestal is dit een onderdeel van de gehele behandeling. Aangezien veel klachten samenhangen met onze gedachten en overtuigingen die ons gedrag bepalen is het goed hierbij stil te staan.
 • Ademhalingstechnieken: door omstandigheden is de ademhaling vaak hoog, oppervlakkig en snel. Door ademhalingstechnieken kunnen emoties weer vrijer stromen en kan ons lichaam meer ontspannen.
 • Wandel- en natuurcoaching: de natuur heeft zoveel symbolieken en wijsheden in zich, het zou jammer zijn als we daar geen gebruik van maken. We gebruiken tijdens deze wandeling de natuur als metafoor voor het vraagstuk waar jij het over wilt hebben.
 • Innerlijk kind heling: terwijl we opgroeien maken we het een en ander mee. Soms voelden we ons niet gezien of gehoord, hebben we grote of kleine trauma's meegemaakt. Dat wat we destijds nodig hadden hebben we niet altijd gekregen. Door dat te erkennen en te helen voelen we ons meer compleet.

Klankschaal behandeling
Reiki behandeling
Lichaamsgerichte therapie